Market talk

Beursblik: verbeterde resultaten PSG geruststellend voor Fugro

Woensdag 12 oktober 2016 10:21 Noorse sectorgenoot PSG rekent slechts op kleine daling van de resultaten in derde kwartaal.
(ABM FN-Dow Jones) De verwachting die de Noorse dienstverlener aan de olie-industrie PSG heeft afgegeven voor het derde kwartaal is ook positief voor sectorgenoot Fugro. Dit concludeerde NIBC Markets woensdag in een rapport.
PSG zei te rekenen op een bedrijfsresultaat van 110 miljoen dollar op een omzet van 220 miljoen dollar. Volgens de analisten van NIBC zou dit slechts kleine dalingen betekenen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. De resultaten zijn een grote verbetering ten opzichte van het tweede kwartaal toen bedrijfsresultaat en omzet respectievelijk met 45 en 29 procent daalden.
De verbeterde resultaten laten volgens NIBC onder meer zien dat olie- en gasbedrijven weer mogelijkheden aan het onderzoeken zijn om verkenningswerkzaamheden uit te gaan voeren. Dit is volgens de marktvorsers "positief voor zowel de sector als voor Fugro".
NIBC hanteert een koopadvies op Fugro met een koersdoel van 18,00 euro en verwacht dat de onderneming de neergang in de sector kan overleven zonder zijn bankafspraken te breken.
Op een vlak Damrak steeg het aandeel Fugro 1,4 procent. Op de Noorse beurs stijgt de koers van PGS met maar liefst 21 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 12, 2016 04:21 ET (08:21 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven