Market talk

Beursblik: aantal nieuwe gebruikers Netflix stijgt conform verwachting

Vrijdag 14 oktober 2016 13:15 Winst stevig onder druk in derde kwartaal.
(ABM FN-Dow Jones) Netflix heeft in het derde kwartaal van 2016 een weinig verrassende groei van het aantal gebruikers gerealiseerd, maar zag de winst flink teruglopen. Dit bleek uit een vooruitblik op de kwartaalcijfers door analisten van Nomura.
De Amerikaanse videodienst meldde bij de halfjaarcijfers voor het derde kwartaal op een groei van het aantal gebruikers met 2,3 miljoen te rekenen. De analisten van de Japanse bank rekenen op een toename van 2,35 miljoen gebruikers en wijken daarmee nauwelijks af van de consensusverwachting van 2,32 miljoen gebruikers. Nomura splitst de toename van 2,35 miljoen op in 0,35 miljoen nieuwe gebruikers in de Verenigde Staten en 2,0 miljoen internationaal.
Het aantal nieuwe Amerikaanse gebruikers stond volgens Nomura in het derde kwartaal onder druk door prijsverhogingen en de Olympische Spelen, wat Netflix evenwel compenseerde door "sterke programmering" vergeleken met een jaar eerder. Vooruitkijkend voorzien de marktvorsers een verbetering in het vierde kwartaal.
Internationaal profiteerde de groei van Netflix van "de makkelijkste vergelijkingsbasis tot het tweede kwartaal van 2017", aldus Nomura. Dit wordt volgens de analisten onderstreept door een sterke groei op jaarbasis van het aantal downloads via de app van Netflix in West-Europa.
In het tweede kwartaal van dit jaar trok Netflix nog krap 1,7 miljoen nieuwe leden aan, fiks minder dan de eigen voorspelling van 2,5 miljoen nieuwe gebruikers. In de eerste drie maanden van 2016 steeg het aantal gebruikers van Netflix met liefst 6,6 miljoen.
Kwartaalcijfers
In het derde kwartaal boekte Netflix volgens Nomura een omzet van 2.268 miljoen dollar. In het voorgaande kwartaal bedroeg de omzet nog 2.105 miljoen dollar en in dezelfde periode vorig jaar lagen de inkomsten op 1.738 miljoen dollar.
Ondanks de hogere omzetcijfers stond de winst volgens de Japanse zakenbank onder druk. Nomura voorziet een operationele winst van 69,8 miljoen dollar, vergeleken met 70,4 miljoen dollar in het voorgaande kwartaal en 73,6 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2015.
Onder de streep resteert naar verwachting een nettowinst van 21,0 miljoen dollar, grofweg een halvering op kwartaalbasis en bijna een derde lager dan de 29,4 miljoen dollar die Netflix in het derde kwartaal van vorig jaar verdiende.
Netflix maakt maandag 17 oktober nabeurs de resultaten over het derde kwartaal bekend. Nomura hanteert een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 110,00 dollar.
Donderdag sloot het aandeel Netflix 0,7 procent hoger op 100,23 dollar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 14, 2016 07:15 ET (11:15 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven