Market talk

Beursblik: resultaten AkzoNobel in lijn met verwachting

Woensdag 19 oktober 2016 09:13 Geen verrassingen volgens ABN AMRO.
(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft over het afgelopen kwartaal in lijn met de marktverwachtingen gepresteerd. Dit stelde analist Mutlu Gundogan van ABN AMRO woensdag tegenover ABM Financial News in een reactie op de kwartaalcijfers van het verf- en chemieconcern uit Amsterdam.
Gundogan wees op de "gebruikelijke terugkerende thema's" bij Akzo, zoals prijsdalingen en een zwakke omzet- en volumegroei, die deels werden opgevangen door de marges van het bedrijf. AkzoNobel voert een verbeterprogramma door en weet de kosten terug te brengen.
Het concern meldde woensdag een vlakke volumegroei in het derde kwartaal, waarbij de omzet met 4 procent daalde naar 3.600 miljoen euro. De aan aandeelhouders toe te kennen nettowinst kwam uit op 285 miljoen euro, gelijk aan de winst in dezelfde periode een jaar eerder.
"Geen verrassingen", aldus de marktvorser van ABN AMRO. Ook een verhoging van het interim-dividend van 6 procent naar 0,37 euro per aandeel was volgens Gundogan conform verwachting van de markt.
"Beleggers willen een hogere groei bij Akzo zien, maar de eindmarkten blijven gewoonweg zwak", zo stelde de analist.
ABN AMRO heeft een Houden advies op AkzoNobel. Het aandeel sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 62,07 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 19, 2016 03:13 ET (07:13 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven