Market talk

Beursblik: omzet AkzoNobel lichte tegenvaller

Woensdag 19 oktober 2016 10:09 Bedrijfsresultaat juist meevaller volgens ING.
(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van dit jaar iets minder omzet geboekt dan verwacht, terwijl het bedrijfsresultaat (EBIT) juist licht positief verraste vanwege aanhoudende verbeteringen en lagere kosten. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van het verf- en chemieconcern.
Demeester liet zich positief uit over de volumegroei bij zowel Decorative Paintings als Specialty Chemicals. Evenwel werd dit resultaat gedrukt door een valutaire tegenwind, een negatieve prijs/mix-verhouding en lagere volumes bij Performance Coatings door een zwakke maritieme en olie- en gasmarkt.
Het concern meldde woensdag een vlakke volumegroei in het derde kwartaal, waarbij de omzet met 4 procent daalde naar 3.600 miljoen euro. De aan aandeelhouders toe te kennen nettowinst kwam uit op 285 miljoen euro, gelijk aan de winst in dezelfde periode een jaar eerder.
"Al met al bleek AkzoNobel in staat om de winstgevendheid te verbeteren onder uitdagende marktomstandigheden, waarbij het bedrijf de outlook conform verwachting handhaafde", aldus Demeester.
ING heeft een Houden advies op AkzoNobel met een koersdoel van 65,00 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel woensdagochtend 2,9 procent lager op 60,30 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 19, 2016 04:09 ET (08:09 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven