Market talk

Beursblik: IT-investering vertroebelt cijfers KAS Bank

Woensdag 26 oktober 2016 12:47 ING voorzichtig na zwak eerste halfjaar.
(ABM FN-Dow Jones) De derdekwartaalcijfers van KAS Bank zullen naar verwachting vertroebeld worden door eenmalige hoge kosten voor een IT-transitie en structurele kostenbesparingen. Dit stelde ING dinsdag in een vooruitblik.
KAS Bank meldde zeer zwakke halfjaarcijfers maar hintte daarbij wel op een verbetering van het operationeel resultaat in de tweede helft van 2016. Toch heeft analist Albert Ploegh van ING geen al te hoge verwachtingen voor de derdekwartaalcijfers. "In het aanhoudend lage renteklimaat zijn we voorzichtig" stelde Ploegh. De analist heeft een Houden advies en koersdoel van 8,60 euro voor het aandeel.
Nu de rentebaten onder druk blijven staan, worden de inkomsten uit de administratieve diensten voor vermogensbeheerders en pensioenfondsen steeds belangrijker.
ING verwacht dat het gebruikelijke dividend van 0,64 euro per aandeel dit jaar waarschijnlijk niet overeind blijft, gezien de zwakke winstgevendheid.
KAS Bank meldde over het eerste halfjaar een nettowinst van 0,9 miljoen. ING verwacht voor de tweede helft een winst van 3,8 miljoen. Concrete verwachtingen voor het derde kwartaal geeft de analist niet.
KAS Bank publiceert de cijfers donderdag voorbeurs.
Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 8,18 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 26, 2016 06:47 ET (10:47 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven