Market talk

Beursblik: Beter Bed ziet omzet stijgen

Donderdag 27 oktober 2016 13:48 Omvorming winkelbestand Duitsland heeft volgens KBC wat meer tijd nodig.
(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft over het derde kwartaal de omzet zien stijgen. Dit is de verwachting van KBC Securities.
Analist Wim Hoste voorziet een stijging van de omzet van 6,5 procent naar 102,7 miljoen euro, met een stijging voor de omzet op basis van een gelijk aantal winkels van 2,5 procent. De brutomarge stijgt in zijn verwachting 10 basispunten. Hoste verwijst daarbij naar de opmerking van het management bij de resultaten over het eerste halfjaar. Daarbij werd duidelijk dat een stijging van de marge met 10 tot 20 basispunten op jaarbasis voor de komende jaren stevig aan de maat kan zijn.
Hoste gaat verder uit van een aanhoudende stijging van de operationele kosten met 5,4 procent voor het derde kwartaal, onder andere door opgelopen personeelskosten.
Veel aandacht zal in zijn verwachting uitgaan naar de ontwikkelingen in Duitsland waar Beter Bed tegenwind in de afzet ervoer. het bedrijf heeft een restyling van de winkels in gang gezet, waarbij KBC voorziet dat dit proces mogelijk wat meer tijd nodig heeft.
KBC heeft het aandeel Beter Bed op Accumuleren staan met een koersdoel van 23,00 euro.
Het aandeel Beter Bed noteerde donderdag op een vlak Damrak 1 procent hoger op 19,76 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 27, 2016 07:48 ET (11:48 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven