Market talk

Beursblik: Beter Bed operationeel duidelijk onder verwachting

Vrijdag 28 oktober 2016 10:08 KBC Securities verlaagt taxaties.
(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het derde kwartaal de omzet iets sterker zien afnemen dan voorzien, en ondanks een sterke brutomarge lag het bedrijfsresultaat wel duidelijk onder de taxaties uit. Dit stelde analist Wim Hosteurs van KBC Securities vrijdag, na een analyse van de cijfers van Beter Bed over de eerste negen maanden en het derde kwartaal van dit jaar.
Analist Hoste wees nadrukkelijk op de tegenwind in de voor Beter Bed belangrijke Duitse markt, waar de weg omhoog ingeslagen moet worden met een omvorming van het winkelbestand daar. Een positieve prestatie in Duitsland in het vierde kwartaal op vergelijkbare basis lijkt er niet meer in te zitten, voegde Hoste daaraan toe.
De analist zal de taxaties voor Beter Bed verlagen, ofschoon hij verwacht dat de onderneming op de lange termijn aan de winnende hand is, mede op basis van het sterke management en het vermogen de brutomarges te verbeteren.
KBC Securities handhaafde het Accumuleren advies met een koersdoel van 23,00 euro. Het aandeel Beter Bed noteerde vrijdag op een rood Damrak 6,2 procent lager op 18,52 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 28, 2016 04:08 ET (08:08 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven