Market talk

Beursblik: ING cijfers opnieuw zeer sterk

Donderdag 3 november 2016 09:02 Deutsche Bank verwacht positieve koersreactie.
(ABM FN-Dow Jones) De derdekwartaalcijfers van ING Groep zijn zeer sterk over de hele linie. Dat stelden analisten van Deutsche Bank donderdag in een eerste reactie.
De onderliggende winst voor belasting was, gecorrigeerd voor volatiele posten en enkele eenmalige posten, 11 procent hoger dan verwacht. De meevaller kwam van verschillende onderdelen, zoals de rentebaten, die 4 procent hoger waren dan verwacht, de fee-inkomsten die 5 procent hoger uitvielen, de voorzieningen voor slechte leningen die voor het zesde kwartaal op rij meevielen en een versterking van de kernkapitaalratio die 40 basispunten hoger bleek dan verwacht.
De verbetering van de kapitaalratio was niet het gevolg van ingehouden winsten, maar te danken aan betere kredietratings voor obligaties, een lager marktrisico en lagere aftrekposten voor de kapitaalberekening. Ook de verkoop van het belang in Kotak hielp de buffer omhoog, stelden de analisten.
Deutsche Bank verwacht dat analisten hun winstverwachtingen zullen verhogen met circa 5 procent. De analisten verwachten daarbij dat het aandeel positief zal reageren op de kwartaalcijfers, omdat "ING een kwaliteitsbank is die steeds weer positief weet te verrassen in een uitdagend klimaat voor banken".
Deutsche Bank heeft koopadvies op het aandeel ING Groep met een koersdoel van 13,00 euro. Het aandeel sloot woensdag op een rood Damrak 2,0 procent lager op 11,57 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 03, 2016 04:02 ET (08:02 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Blijkbaar zijn de cijfers en de winst nog niet sterk genoeg want er gaan voor de zoveelste keer duizenden mensen de deur uit. Alles voor hogere koersen en dividendjes....

    Mario 03 november 2016 09:20:53