*

Market Talk

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Wolters Kluwer

maandag 7 november 2016 08:41

Zakenbank handhaaft verkoopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft na de kwartaalcijfers het koersdoel voor Wolters Kluwer verlaagd van 32,50 naar 30,50 en handhaafde daarbij het verkoopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van de Duitse zakenbank.

Uit de cijfers over het derde kwartaal bleek volgens de analisten "eindelijk" dat de groei van Wolters Kluwer in negatieve zin begon af te wijken van die van sectorgenoot RELX.

Met de groeivertraging van 3 procent naar 2 procent, die vooral te wijten is aan een versnelling van de omzetdaling bij Legal tot een krimp van 2 procent, verliet Wolters Kluwer het groeipad van 3 procent dat de klok de afgelopen periode sloeg. Concurrent RELX voerde het groeitempo juist op tot 4 procent, benadrukten de analisten. Overigens moest, zo nuanceerde Berenberg, de divisie Legal van Wolters opboksen tegen een sterk vergelijkingscijfer van het voorgaande jaar.

Als het verschil in groeitempo tussen Wolters Kluwer en RELX oploopt, kan dat volgens Berenberg ook gebeuren met de waardering. Wolters Kluwer wordt nu nog verhandeld tegen 14,5 maal de winst in 2018, wat niet veel lager is dan RELX op 15 maal de winst.

De analisten vrezen voor een dalende onderliggende marge bij Wolters Kluwer dit jaar en waarschuwden dat de stevige volumegroei van nieuwe hypotheken in de Verenigde Staten dit jaar kan omslaan in krimp in 2017, op basis van ramingen van de Mortgage Bankers Association. De hypotheekvolumes in de VS dragen substantieel bij aan de omzet van Wolters Kluwer.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot vrijdag op 32,73 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 07, 2016 02:41 ET (07:41 GMT)