Market talk

Beursblik: Aegon profiteert van Trump

Donderdag 10 november 2016 11:18 Aandeel schiet omhoog na uitslag presidentsverkiezingen.
(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Aegon is donderdag met afstand de grootste stijger op de Amsterdamse beurs, na meevallende cijfers over het derde kwartaal en optimisme over een hogere rente in de Verenigde Staten onder aankomend president Donald Trump.
De kwartaalcijfers waren beter dan verwacht met een onderliggende winst van 461 miljoen euro. Analisten rekenden gemiddeld op 358 miljoen euro.
Volgens analist Albert Ploegh van ING heeft het aandeel Aegon de wind in de rug door het zogeheten Trump-effect.
Door de verrassende overwinning in de presidentsverkiezingen is de rente in de VS opgelopen. Ook is er hoop dat de regelgeving voor Amerikaanse verzekeraars wordt versoepeld onder de nieuwe president, stelde Ploegh.
Het Financieele Dagblad meldde woensdag dat CEO Alex Wynaendts van Aegon verwacht dat de overwinning van Trump kan leiden tot meer overheidsinvesteringen in infrastructuur, waardoor de rente in de VS zou kunnen stijgen. Een hogere rente is gunstig voor verzekeraars.
Ook zouden wereldwijde standaarden voor verzekeraars mogelijk vertraging kunnen oplopen, omdat Trump sterk gericht is op de binnenlandse markt.
Van de beursgenoteerde Nederlandse verzekeraars is Aegon de enige die het merendeel van zijn inkomsten, ongeveer 70 procent, in de Verenigde Staten genereert.
ING heeft een koopadvies en een koersdoel van 4,80 euro voor Aegon. Het aandeel won donderdag 13,2 procent op 4,64 euro. Sectorgenoot NN Group won ruim 2 procent, net als ING.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 10, 2016 05:18 ET (10:18 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven