Market talk

Beursblik: Europa stuwt omzet en winst Ahold Delhaize

Dinsdag 15 november 2016 10:59 Fusiebedrijf publiceert voor het eerst geconsolideerde cijfers
(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal van 2016 meer omzet en winst geboekt. Dat is de verwachting van analisten in aanloop naar de kwartaalcijfers van de Nederlands-Belgische grootgrutter, die donderdag voorbeurs naar buiten komen.
Naar verwachting boekt Ahold Delhaize in het derde kwartaal op jaarbasis een 2,6 procent hogere omzet van 14,55 miljard euro en een 4,9 procent hoger onderliggend bedrijfsresultaat van 516 miljoen euro. De operationele marge bleef op jaarbasis naar verwachting evenwel stabiel op 3,5 procent.
De analisten oordeelden positiever over de ontwikkeling van de identieke omzet en het onderliggende operationele resultaat in Nederland, België en Centraal-en Zuidoost-Europa, waar betere prestaties op de mat werden gelegd dan in de Verenigde Staten.
Voor de Amerikaanse activiteiten van Ahold mikken analisten op een identieke omzetgroei van 0,9 procent, terwijl Delhaize naar verwachting een identieke omzetgroei realiseerde van 1,8 procent. In Nederland realiseerde het fusiebedrijf een vergelijkbare omzetgroei van 2,6 procent en in België 1,6 procent.
Analisten van Morgan Stanley en ING merkten daarbij op dat Ahold en Delhaize in Amerika last hadden van deflatie, lage volumegroei en margedaling, waar in Europa juist sprake was van margeverbetering in combinatie met een identieke omzetgroei van 2 procent of meer. Analisten van Jefferies gaan er evenwel vanuit dat het gefuseerde supermarktconcern veerkracht wist te tonen in de moeilijke Amerikaanse markt, gecombineerd met een solide groei in Europa.
Ahold Delhaize zal volgens analist Matthias Maenhaut van ING de outlook herhalen, met voorziene kostensynergieën uit de fusie van 500 miljoen euro en een vrije kasstroom van 1,3 miljard euro.
Op een groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize dinsdagochtend 1,4 procent hoger op 20,63 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 15, 2016 04:59 ET (09:59 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven