Market talk

Beursblik: twee waarschijnlijke keuzes voor ECB

Woensdag 7 december 2016 18:06 Langzame tapering of nog even indrukken van gaspedaal volgens Koen De Leus van BNP Paribas Fortis.
(ABM FN) ECB kan donderdag gaan voor langzame tapering of een korte verlenging van grotere stimulus. Dit stelde hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis tegenover ABM Financial News.
De Leus stelde daarbij twee scenario's voor. "Ofwel gaan ze gewoon door met 80 miljard en verlengen ze met 6 maanden. De andere optie is een verlaging naar 60 miljard en dan kunnen ze het wel nog iets langer volhouden," aldus de econoom.
"In het scenario van de 60 miljard toont de ECB dat het niet ongebreideld kan doorgaan. Er komt een einde aan maar met deze verlaging kunnen we wel nog even doorgaan en het langzaamaan laten uitdoven. Dat is hier de boodschap," stelde De Leus, erop wijzend dat ze in dit geval minder geneigd zullen zijn een (kortere) termijn op te geven.
"Met de 80 miljard zullen ze achteraf wat harder op de rem moeten gaan staan. Anders zal er bovendien een tekort ontstaan op producten die ze nog kunnen opkopen," aldus de econoom.
Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 07, 2016 12:06 ET (17:06 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • En?! Wat dan nog ! Gewoon negeren net als al die andere geruchten. Brexit- Italië op springen etc etc ogen en oren dicht en stijgen met die koersen.

    Pient 07 december 2016 20:18:08
  • Ze gaan gewoon door, verlengen de termijn en wie dan leeft wie dan zorgt. Het raakt een keer op dat weet zelfs de gewone man. Het zal mij benieuwen of ze de stekker deels eruit willen halen dat lijkt mij toch wel gezonder dan straks versneld en de gevolgen niet meer zijn te overzien

    JanTop 07 december 2016 19:36:25
  • Oftewel het beleid heeft aan alle kanten gefaald en de zeer zelf ingenomen "Clowns" kunnen eigenlijk helemaal niet meer terug. Toegeven dat de ingeslagen weg niet de juiste was hoort niet bij dit soort types!

    Huhhh 07 december 2016 18:25:15