*

Market Talk

Correctie: beursblik: Italië vermijdt bail-in-procedure

woensdag 21 december 2016 15:14

Aandelen Monte dei Paschi blijven waarschijnlijk genoteerd.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse regering zal waarschijnlijk deze week nog ingrijpen om Monte dei Paschi di Siena te herkapitaliseren, maar zal vermijden dat het volledige Europese bail-in-mechanisme in gang wordt gezet om zo te voorkomen dat aandelen en achtergestelde obligaties van de bank geheel waardeloos worden. Dit zei landenmanager Vincenzo Tedeschi van BinckBank Italië woensdag tegen ABM Financial News.

EU-regels bieden de Italiaanse regering enige ruimte om binnen het kader van de BRRD-richtlijn de bank op een andere manier te steunen, dan vorig jaar gebeurde met vier kleine regionale Italiaanse banken, waarna veel onrust op de financiële markten ontstond.

Tedeschi verwacht dat de achtergestelde leningen of 'junior bonds' van Monte dei Paschi zullen worden omgezet in aandelen, zoals vorig jaar ook in Griekenland is gebeurd. Een achtergestelde Tier 2-obligatie van de Italiaanse bank noteerde woensdag op 48,6 procent van de nominale waarde.

De landenmanager verwacht dat het moeilijk wordt voor Monte dei Paschi om tenminste 2 miljard euro op te halen met een vrijwillige obligatieruil, die woensdag afloopt. Ook de lopende aandelenuitgifte zou kunnen achterblijven bij de beoogde 5 miljard euro.

Het aandeel Monte dei Paschi di Siena noteerde woensdagmiddag 8 procent lager op 16,81 euro, na eerder op de handelsdag te hebben geschommeld tussen 15,00 en 19,00 euro.

Correctie: om aan te geven dat Tedeschi de landenmanager van BinckBank Italië is en om zijn commentaar correct weer te geven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 21, 2016 09:14 ET (14:14 GMT)