Market talk

Beursblik: Europese orders van belang bij trading update Takeaway.com

Woensdag 11 januari 2017 11:37 Maaltijdbezorger komt donderdag met voorlopige cijfers.
(ABM FN-Dow Jones) De trading update van Takeaway.com over het vierde kwartaal van 2016 zal zich donderdag vooral richten op het aantal orders per regionale markt in het kwartaal en het hele jaar. Dit meldde een woordvoerder van de online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden woensdag desgevraagd aan ABM Financial News.
Het concern meldde bij de beursgang op 30 september vorig jaar te streven naar een groei van het aantal bestellingen van minstens 25 procent per jaar op de middellange termijn, en "naar een groei van de omzet die harder blijft toenemen dan het aantal bestellingen na 2016".
In de rapportage op donderdag zal worden ingezoemd op de groei van het aantal orders in de Benelux, Duitsland en vijf andere Europese landen en Vietnam.
In het derde kwartaal nam het aantal orders met 45 procent op jaarbasis toe tot 12,1 miljoen stuks. In Nederland was sprake van groei met 30 procent en in Duitsland zelfs met 47 procent. Ook in België, Oostenrijk en Polen timmerde Takeaway toen flink aan de weg.
"Takeaway.com zit in een markt die in Europa razendsnel groeit en waarin heel veel overnames plaatsvinden", zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers tegen ABM Financial News. "Het bedrijf is al sterk in de Benelux, maar moet zich vooral in Duitsland waarmaken. Als dat niet lukt, kan het bedrijf maar zo zelf een overnameprooi worden", voegde de marktvorser toe.
Het concern zal op 15 maart de volledige resultaten over 2016 rapporteren.
Op een groen Damrak noteerde het aandeel Takeaway.com woensdag 0,1 procent hoger op 24,03 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 11, 2017 05:37 ET (10:37 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven