Market talk

Beursblik: beursexperts super somber

Donderdag 2 februari 2017 10:40 Wegblijven bij ArcelorMittal.
(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn "super somber" gestemd. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder 70 experts.
Vorige maand leefde het sentiment op, maar dit bleek slechts van korte duur. "Slechts 10 procent van de ondervraagden denk dat de AEX in de komende maand gaat stijgen en maar liefst 53 procent gaat van een daling uit", aldus analist Corné van Zeijl, die namens Actiam verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête. "Deze mate van somberheid is heel extreem." Alleen eind 1999 waren de experts ook zo somber gestemd, vanwege de waarderingen en de angst voor de millennium bug.
Ditmaal zijn het de verwachte renteverhogingen door de centrale banken met een afname van de stimuleringen, de onzekerheid rondom de Amerikaanse president Donald Trump en de aankomende verkiezingen in diverse Europese landen de oorzaken van het pessimisme.
Opvallend noemde Van Zeijl dat, in tegenstelling tot de Nederlandse experts, de Amerikaanse experts momenteel juist heel erg positief gestemd zijn.
Voor de komende maand wordt door de experts vooral Ahold Delhaize geadviseerd, gevolgd door Aegon, Gemalto en KPN. Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij ArcelorMittal. "En ook een Altice komt weer op de flopperslijst terug", aldus Van Zeijl.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 02, 2017 04:40 ET (09:40 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

 • Is dit een voorbeeld van self-fulfilling prophecy??

  Ivo T. 02 februari 2017 12:40:20
 • Is dit een voorbeeld van self-fulfilling prophecy??

  Ivo T. 02 februari 2017 12:40:18
 • Iedereen somber, beurs juist omhoog ha,ha,ha, ......

  Crisis 02 februari 2017 12:22:15
 • Nu pas… Er is a jaren reden om super somber te zijn, technische analyse wijst al jaren uit dat het de kant op zal gaan die niemand wenst. Maar toch probeert men beleggen aan de man te krijgen, wat vooral geldt voor afgelopen jaar, en zelfs dit daar is beleggen het credo…'Beursexperts' waaien gewoon met alle winden mee, of met elke positieve stand van de AEX zeg maar, is deze omhoog zien ze het gelijk zitten voor de aankomende jaren. 2017 kan nog wel eens het jaar worden waarin de experts zo afgeslacht worden dat ze het expert zijn aan de wilgen gaan hangen, is het niet vanwege hun eigen optimistiche portefeuille dan wel door degeen die hun bevelingen hebben opgevolgd en hun gram komen halen...

  Ed 02 februari 2017 12:12:44