Market talk

Beursblik: Heineken weer een stap dichterbij overname Britse pubs

Maandag 6 februari 2017 09:41 Vine Acquisitions heeft nu toegang tot ruim 80 procent van aandelen Punch.
(ABM FN-Dow Jones) Heineken is weer een stap dichterbij de gewenste overname van de circa 1.900 Britse pubs van Punch Taverns. Dit merkte analist Wim Hoste van KBC Securities op naar aanleiding van het persbericht van de Nederlandse bierbrouwer dat de bevriende overnamepartij circa 287,5 procent van de aandelen in Punch heeft verworven.
Daarmee heeft Vine in totaal voor 80,8 procent van de aandelen Punch in bezit of toegezegd door andere partijen, die aandelen in bezit hebben. De marktvorser merkte daarbij op dat de andere partij die geïnteresseerd was in de overname van de pubs van Punch, Emerald Investment Partners, zich recent heeft teruggetrokken.
De analist is niet enthousiast over het besluit van Heineken om de Europese pub- en barportefueille uit te breiden, maar tekende daarbij aan dat het in dit geval om een relatief kleine acquisitie gaat.
Hoste merkte verder op dat Heineken last heeft van volatiliteit in valuta, en dan in het bijzonder waar het Nigeria en Mexico betreft, en van politieke onzekerheden in de Verenigde Staten en Mexico.
Het advies is Accumuleren met een koersdoel van 95,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken maandagochtend 0,2 procent lager op 71,80 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 06, 2017 03:41 ET (08:41 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven