Market talk

Beursblik: Intertrust hint op tegenwind

Vrijdag 10 februari 2017 10:03 Complexere dienstverlening gaat samen met hogere toezichtskosten.
(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsresultaat van Intertrust in het vierde kwartaal viel tegen, mede door hogere kosten van regelgeving en minder overname-activiteit, terwijl de vooruitblik die het bedrijf gaf wijst op te hoge marktverwachtingen voor de komende jaren. Dit stelden analisten van NIBC vrijdag in reactie op de resultaten van het trustkantoor.
Het bedrijfsresultaat was volgens NIBC 12 procent lager dan verwacht, gebaseerd op een door Bloomberg gepubliceerde consensusverwachting.
De onderliggende omzet groeide iets sneller dan in het derde kwartaal, maar dit kwam vooral door het wegwerken van een achterstand in Luxemburg.
De verwachting van een onderliggende omzetgroei van 4 tot 5 procent met licht hogere EBITA-marges in 2017 wijst er volgens NIBC evenwel op dat analisten gemiddeld te positief zijn over het bedrijfsresultaat.
De belangrijkste aanjager van groei zou de omzet per juridische entiteit zijn, omdat belastingwetgeving steeds complexer wordt, maar Intertrust noemde vrijdag ook de politieke onzekerheid die ongunstig is voor het overnameklimaat en tot hogere kosten voor trustkantoren leidt.
De analisten van NIBC denken dat deze wisselwerking tussen complexiteit van dienstverlening en hogere kosten van regelgeving het moeilijk zal maken voor Intertrust om een significante operationele hefboom te realiseren in 2017 en 2018. Verder bleef de omzet van Elian en de kasstroom achter bij de verwachting van het management. Dit kan de schuldafbouw en overname-activiteit bij Intertrust op korte termijn beperken.
NIBC heeft geen advies op Intertrust. Het aandeel noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,9 procent hoger op 18,37 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 10, 2017 04:03 ET (09:03 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven