Market talk

Beursblik: Braziliaanse acquisitie Heineken geen verrassing

Maandag 13 februari 2017 09:54 KBC Securities voorziet minder prijsconcurrentie.
(ABM FN-Dow Jones) De acquisitie door Heineken van Brasil Kirin Holding is geen verrassing, omdat de Nederlandse brouwer vorige maand al had bevestigd over deze transactie in gesprek te zijn met de Japanse eigenaar. Dit meldde analist Wim Hoste van KBC Securities maandag.
De marktvorser merkte daarbij op dat Heineken met de overname zijn marktaandeel in Brazilië ruwweg verdubbelt naar circa 18 procent, maar daarmee nog altijd ver achter blijft bij AB InBev dat zo'n 67 tot 69 procent van de markt beheerst.
De analist tekende verder aan dat door de acquisitie door Heineken het aantal grote spelers op de Braziliaanse biermarkt terug loopt naar drie en daarmee de prijsconcurrentie op deze markt vermindert. Bovendien kan Heineken met de overname schaalgrootte en synergievoordeel realiseren, aldus Hoste.
Niettemin koopt Heineken met deze overname vooral volume in "mainstream" bier, waar het de laatste jaren juist had geïnvesteerd in versterking van zijn "premium merken, zo merkte de analist verder op.
KBC Securities houdt op Heineken Accumuleren als advies bij een koersdoel van 95,00 euro en onderbouwt dat met de waardering voor de groeiverwachtingen voor de lange termijn in opkomende markten, hoewel die op korte termijn enigszins worden getemperd door negatieve valuta-ontwikkelingen, met name in belangrijke markten als Mexico en Nigeria.
Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken maandagochtend 0,4 procent hoger op 73,94 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 13, 2017 03:54 ET (08:54 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven