Market talk

Beursblik: prima Amerikaanse macrocijfers

Woensdag 15 februari 2017 17:01 Fed volgens Rabobank op koers voor renteverhoging in juni.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse macro-economische cijfers waren woensdagmiddag "prima". Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegenover ABM Financial News.
De Amerikaanse detailhandelsverkopen stegen met 0,4 procent, waar een toename van 0,1 procent was voorzien. "Netjes", aldus Marey. Ook de Empire State index en de inflatie namen toe. De consumentenprijzen zitten "sowieso" op weg omhoog, aldus de marktanalist, wijzend op de ontwikkeling van de olieprijs.
De Amerikaanse industriële productie daalde met 0,3 procent, terwijl slechts een afname van 0,1 procent was voorzien. Deze daling werd volgens Marey veroorzaakt door het relatief warme weer, waardoor de energieproductie op een lager pitje stond.
"Al met al goede cijfers die het voornemen van de Fed ondersteunen om aan te sturen op een renteverhoging in juni", zo meent Marey. Echter alvorens het zo ver is, zijn er nog de nodige hindernissen te nemen, zoals het handelsbeleid van Trump, verkiezingen in Europa en de situatie in China.
"Bij elke tegenslag is de Fed geneigd om weer uit te stellen", zei de marktanalist.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 15, 2017 11:01 ET (16:01 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Prima Amerikaanse macrocijfers en andere nieuwsartikelen stellen juist: "Amerikaanse olievoorraden stijgen", dus minder verkoop of te veel prodcutie. "Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers afgenomen", "Amerikaanse bedrijfsvoorraden gestegen", ook niet goed. "Amerikaanse industrie produceert minder", o ja en dit is al 10 maanden op rij, prima cijfers zeg! En de detailhandelsverkopen stijgen met 0,4%, nou echt fantastisch zeg! Marktanalist Philip Marey van de Rabobank bekijkt de macro-economie blijkbaar door een nogal roze bril. Die bankiers, haha. Wat maken die zich keer op keer belachelijk!

    Marco 15 februari 2017 18:02:14