Market talk

Beursblik: mooi koopmoment voor aandeel Unilever

Maandag 20 februari 2017 12:10 Theodoor Gilissen ziet noodzaak voor verdere kostenverlaging.
(ABM FN-Dow Jones) De koersdaling van het aandeel Unilever, na het snelle afketsen van de overnamepoging door Kraft Heinz, biedt een goede gelegenheid om het aandeel te kopen, schreef analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers maandag.
De marktvorser denkt niet dat Kraft Heinz nog een nieuwe overnamepoging zal wagen, maar merkte daarbij op dat het overnamenieuws er wel op duidt dat vrijwel geen enkele onderneming te groot is om te worden overgenomen, vanwege de enorme financieringskracht van diverse partijen en dat de winstmarges van de Europese voedingsbedrijven vaak beduidend lager zijn dan van gefocuste Amerikaanse spelers.
Van Beek verwacht dan ook dat Unilever zich nu nog bewuster is van de mogelijkheden om kosten verder te verlagen en dus de winstgevendheid te verhogen.
Hij wees daarbij op een vergelijkbare situatie, die zich bij Heineken voordeed, toen het bierconcern in 2014 het overnamebod van SABMiller afsloeg. Het bedrijf was toen volgens de analist wel verplicht om aan de aandeelhouders compensatie te bieden en daarbij werd de doelstelling voor de winstmarge verhoogd naar een jaarlijkse gemiddelde stijging van 0,4 procent.
De winstmarge van Heineken is overigens iets meer dan de helft van AB InBev, dat SABMiller opslokte in 2015, aldus de marktvorser.
Theodoor Gilissen Bankiers houdt op Unilever Aanbevolen als advies met een koersdoel van 43,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever 6,7 procent lager op 41,78 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 20, 2017 06:10 ET (11:10 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Hoezo, koopmoment, kan nu niet echt een grafiek bespeuren die dat ondersteund… Rationele gedachten zijn voor velen een koopmoment, maar als je het onderste uit de kan wilt hebben zul je laag moeten instappen, en het liefst aan het begin van een bullmarkt, maar op z'n minst aan het begin van de trend omhoog…. Men denkt veel te gemakkelijk…..

    Ed 20 februari 2017 12:45:19
  • Het is tijd om de resterende cumpref aandelen Unilever met een eigen vermogen van € 64 miljoen en circa 20 procent stemrecht in de AVA in te trekken. Dan kan de leiding zich volledig op marge verbetering toeleggen.

    onbekende anoniem 20 februari 2017 12:40:30