Market talk

Beursblik: Fed tevreden met drie renteverhogingen per jaar

Woensdag 15 maart 2017 20:33 Centrale bank wilde niet te agressief overkomen volgens UniCredit.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Federal Reserve lijkt te kunnen leven met de eigen outlook dat de rente dit en volgend jaar drie keer wordt verhoogd. Dit concludeerde econoom Harm Bandholz van UniCredit in een reactie op het rentebesluit van de centrale bank.
"De focus lag vandaag op de beleids-outlook voor de middellange termijn en die was compleet onveranderd", aldus Bandholz.
Conform de verwachting van de markt verhoogde de Fed de rente woensdag met 0,25 procentpunt naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent. Verder weken de economische ramingen nauwelijks af van die in december en zitten er na vandaag nog twee renteverhogingen in het vat in 2017, waarmee het totaal voor dit jaar op drie komt. Ook in 2018 lijkt de Fed uit te gaan van drie verhogingen.
"De Fed lijkt tevreden met deze outlook en het feit dat de financiële markten meegaan in deze verwachting", stelde de econoom.
Volgens hem was de enige opmerkelijke verandering in de verklaring van de Fed die op het gebied van de inflatie. "Hier erkende het FOMC tot tweemaal toe dat men feitelijk op de doelstelling zit van twee procent", volgens Bandholz. Maar, zo benadrukte de econoom, tegelijkertijd wil de centrale bank dat de inflatie zich weet te handhaven op dit niveau, waardoor de boodschap van woensdag niet te agressief was.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
March 15, 2017 15:33 ET (19:33 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven