Market talk

Beursblik: beursexperts blijven pessimistisch

Zondag 2 april 2017 10:08 AkzoNobel meest kansrijk voor april.
(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven pessimistisch gestemd, ondanks dat de AEX in maart een prachtige maand beleefde. Dit constateerde analist Corne van Zeijl van Actiam op basis van zijn maandelijkse enquête onder experts.
"Ondanks dat pessimisme is men het er wel over eens dat het aanstaande winstcijferseizoen een mooi seizoen gaat worden", aldus Van Zeijl.
Een belangrijke indicator daarvoor noemt de analist van Actiam dat louter Gemalto voortijdig met een waarschuwing kwam. Van Zeijl denkt dat dit lage aantal waarschuwingen vooral te danken is aan de aantrekkende economie in Europa.
Voor april is 34 procent van de 64 beursexperts pessimistisch gestemd, tegenover slechts 23 procent optimistisch. Een normaal rentebeleid van centrale banken en de hoge waarderingen ziet men als de voornaamste risico's, zo achterhaalde Van Zeijl.
De experts raden voor april af om in Altice en Unibail-Rodamco te beleggen. Ook Unilever en Philips zijn volgens de kenners aandelen om van af te blijven.
Beleggers kunnen volgens de experts beter kiezen voor AkzoNobel, terwijl ook Aegon koopwaardig is.
"Op zich is de keuze voor Unilever opmerkelijk, terwijl ze Akzo bij de toppers hebben gezet. Toegegeven ik acht de kans op een overnamestrijd bij Akzo ook een stuk hoger dan bij Unilever", aldus Van Zeijl.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 02, 2017 04:08 ET (08:08 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • 'Voorspellen' is een groot woord, een waarzegger doet daar aan.. Maar er kan wel met grote zekerheid bepaald waar het heen gaat,mits gebruik makend van grafieken… Het ziet er niet best uit , ben ik nu een 'waarzegger, 'voorspeller', wat eigenlijk…. Of 'doemdenker' wellicht, want die komt ook nog wel eens voor als dingen niet helemaal begrepen worden..

    Vooruit 02 april 2017 19:28:22
  • Of zij nu van Zeijl heten of wie dan ook,zij kunnen ook de beurs niet voorspellen, en zo is het altijd nog geweest ,en zal ook niet veranderen.

    Visser 02 april 2017 18:50:15
  • Aaan die uitslag heb je natuurlijk niets, slechts de helft, 34% +23%, heeft een uitgesproken mening, de rest is zwevend?.. Maargoed, met de toekomstige richting zit heel grootste gedeelte goed, ondanks de 'reden',rentebeleid van centrale banken, die er niet toe doet...

    Ed 02 april 2017 13:00:42