*

Market Talk

Beursblik: clearingdeal met ICE noodzakelijk voor Euronext

maandag 3 april 2017 10:03

Overname Clearnet lijkt van de baan volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) De overeenkomst voor derivatenclearing met ICE was een noodzakelijke stap voor Euronext, om klanten een soepele overgang te bieden na afloop van het huidige contract met LSE-dochterbedrijf Clearnet per eind 2018. Dit zei analist Albert Ploegh van ING maandag tegen ABM Financial News.

Euronext ontvangt dankzij de overeenkomst een aanhoudende inkomensstroom, waardoor het bedrijfresultaat (EBITDA) op een vergelijkbaar niveau zal blijven.

Volgens Ploegh is de gewenste overname van Clearnet vrijwel zeker van de baan, ook omdat LSE met het oog op Brexit mogelijk graag een clearingbedrijf in de Europese Unie zal willen behouden. Als Euronext ook het lopende contract met Clearnet niet verlengt, waar het naar uitziet, zal dit overigens ook een forse aderlating voor de omzet van Clearnet betekenen.

Volgens Ploegh was het al wel duidelijk dat Euronext een "Plan B" achter de hand moest hebben, voor als de fusie van LSE en Deutsche Börse zou worden verboden en de overname van Clearnet op de helling zou komen.

Euronext moest dit ook tijdig regelen om een naadloze overgang voor klanten zeker te stellen. Eerder zorgde Euronext al voor een alternatieve aanbieder van aandelenderivaten met de belangname van 20 procent in EuroCCP.

Ploegh verwacht nog wel meer beweging op de markt voor beursorganisaties, nu de fusie van LSE en Deutsche Börse niet doorgaat. Daarbij heeft Euronext nog opties, waaronder een mogelijke overname van het Spaanse BME.

ING hanteert voor Euronext een Kopen advies met een koersdoel van 50 euro. Het aandeel noteerde maandag op een licht hogere beurs 0,2 procent hoger op 40,98 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 03, 2017 04:03 ET (08:03 GMT)