*

Market Talk

Beursblik: Amerikaanse groei traditiegetrouw zwak

vrijdag 28 april 2017 15:22

Rabobank noemt tegenvallende cijfer binnen de marges.

(ABM FN-Dow Jones) De groeivertraging in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal is een terugkerend fenomeen, maar valt nog binnen de marges van wat iedereen verwacht had. Dit constateerde marktanalist Philip Marey van Rabobank tegenover ABM Financial News.

"De markten waren voorbereid op een relatief zwak cijfer", aldus Marey, toevoegend dat het cijfer hoger was dan wat de Atlanta Fed voorspelde.

De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 0,7 procent op jaarbasis. Dit was onder de verwachting van 1,0 procent.

In het vierde kwartaal van 2016 was nog sprake van een groei van het bruto binnenlands product met 2,1 procent. In het derde kwartaal vorig jaar groeide de Amerikaanse economie met 3,5 procent.

Marey noemde de consumptie heel zwak, maar verklaarde dit door te wijzen op de weersomstandigheden. De investeringen door bedrijven en investeringen in woningen waren sterk, aldus de marktanalist.

De Federal Reserve zal volgens Rabobank weinig waarde hechten aan het groeicijfer en het afdoen als "statistische ruis". Het zal de Fed niet weerhouden om de rente nog eens te verhogen dit jaar, aldus Marey.

De euro/dollar noteerde op 1,0903. Kort voor publicatie noteerde het muntpaar nog op 1,0928.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 28, 2017 09:22 ET (13:22 GMT)