Market talk

Beursblik: Winst Aegon valt mee.

Donderdag 11 mei 2017 09:09 Morgan Stanley noemt kapitaalsurplus wat krap.
(ABM FN-Dow Jones) De onderliggende winst en nettowinst van Aegon in het eerste kwartaal zijn beter dan verwacht, evenals de solvabiliteit, die stabiel bleef op 157 procent, waar analisten rekenden op een lichte daling. Dit stelde Morgan Stanley in een eerste reactie op de eerstekwartaalcijfers van de verzekeraar.
Aegon gaf echter geen indicatie van de Solvency II-ratio in Nederland, merkte analist Nadine van der Meulen op. Die Nederlandse buffers staat in de belangstelling van analisten, na de neerwaartse bijstelling tot 135 procent per eind 2016, terwijl die nog verder kan dalen door een vermindering van een belangrijke fiscale aftrekpost, de zogeheten LAC DT.
Aegon sprak wel van mogelijke stappen om de vermogenspositie te versterken, merkte Morgan Stanley op.
Het kapitaalsurplus in de Aegon holding lijkt de Amerikaanse bankiers verder aan de lichte kant, met een daling van 1,5 miljard tot 1,4 miljard euro. Daarmee zit Aegon aan de onderkant van de beoogde bandbreedte van 1,0 miljard tot 1,5 miljard, rekening houdend met de aflossing van een obligatie van 500 miljoen euro in juli van dit jaar.
De verkoop van levensverzekeringen lijkt ook wat onder druk te staan, met lagere verkoopcijfers in de Verenigde Staten en minder gesloten pensioendeals in Nederland, maar dankzij de hogere rentestand is de waarde van de nieuwe productie wel gestegen.
De overname van Cofunds droeg daarentegen bij aan een sterke stijging van de bruto stortingen, van 23 miljard naar 34 miljard euro.
Het aandeel is laag gewaardeerd, meent Van der Meulen, maar een korting ten opzichte van sectorgenoten is gerechtvaardigd, gezien de wisselvallige staat van dienst. De bank ziet daarbij een verhoogd risico dat het dividend wordt geraakt door een behoefte aan extra kapitaal in het Nederlandse onderdeel.
Morgan Stanley heeft voor Aegon een Gelijkgewogen advies met een koersdoel van 4,60 euro. Het aandeel sloot woensdag 0,4 procent hoger op 4,91 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 11, 2017 03:09 ET (07:09 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven