*

Market Talk

Beursblik: winstgroei ABN AMRO van lage kwaliteit

woensdag 17 mei 2017 10:16

Operationeel resultaat volgens ING licht tegenvallend.

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de volatiele overige inkomsten van ABN AMRO beter dan verwachte winstcijfers opleverde in het eerste kwartaal, waren de aangepaste operationele resultaten van de bank 2 tot 3 procent lager dan verwacht. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING woensdag in een rapport.

De meevallende winst is dus van lage kwaliteit, volgens Ploegh.

Ook de kapitaalbuffers waren wat lager dan verwacht, door hogere operationele risico's bij de overgang naar een intern wegingsmodel voor dit type risico. Dit effect zou het komende jaar weer moeten wegvallen.

De stijging van de rentebaten met 3 procent tot 1,6 miljard was het gevolg van volumegroei en hogere marges bij nieuwe vastrentende periodes van hypotheken, concludeerde de analist.

De risicokosten waren zoals verwacht nog steeds zeer laag, hoewel de algemene toevoegingen aan de kredietvoorzieningen in de sectoren grondstoffen, energie en transport hoger dan verwacht waren met 59 miljoen euro.

ING heeft een koopadvies voor ABN AMRO met een koersdoel van 25,50 euro. Het aandeel stond woensdag 2,4 procent lager op 23,80 euro op een rood Damrak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 17, 2017 04:16 ET (08:16 GMT)