*

Market Talk

Beursblik: fees en kapitaal ABN AMRO vallen tegen

woensdag 17 mei 2017 12:17

Credit Suisse ziet wel goede kostenbeheersing en leningengroei.

(ABM FN-Dow Jones) De eerstekwartaalcijfers van ABN AMRO vallen al met al tegen, zowel operationeel als qua kapitaal, hoewel de nettowinst hoger uitviel dan verwacht. Dit stelde zakenbank Credit Suisse woensdag in een reactie op de cijfers.

Voor een opwaartse bijstelling van de winstverwachtingen door analisten ziet analist Marcell Houben van Credit Suisse daarom weinig ruimte. De verwachte bijdragen aan de stroppenpot kunnen misschien wat verder omlaag worden bijgesteld, maar geldt niet voor de overige inkomsten die de meevallende nettowinst veroorzaakten. Die zijn namelijk "van lagere kwaliteit" en dus niet structureel, aldus Houben.

Operationeel gezien waren met name de fee-inkomsten 3 procent lager dan verwacht, vooral door lagere tarieven voor betaalrekeningen. Anderzijds waren de kosten goed onder controle en bleef de instroom van nieuwe hypotheken in Nederland sterk, met een stabiel marktaandeel van 26 procent.

Credit Suisse heeft een Outperform advies voor ABN AMRO met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel verloor woensdag op een rode beurs 2,7 procent op 23,73 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 17, 2017 06:17 ET (10:17 GMT)