Market talk

Beursblik: NN Group op volle kracht vooruit

Donderdag 18 mei 2017 09:10 KBC Securities verwacht positieve reactie op sterke cijfers.
(ABM FN-Dow Jones) De eerstekwartaalcijfers van NN Group zijn beter dan verwacht, met sterke verkoopcijfers en operationele resultaten, terwijl er ook meer kapitaal werd gegenereerd dan verwacht. Dit stelde analist Matthias De Wit van KBC Securities donderdag in een rapport.
De operationele winst van 25 procent was volgens de analist hoger dan verwacht, dankzij verbetering in alle segmenten van het concern. Met name de Nederlandse en Japanse verzekeringsonderdelen deden het goed, terwijl ook het Nederlandse bankbedrijf goede groei en hogere marges liet zien. De Europese verzekeraar viel wat tegen.
De daling van de Solvency II-ratio met 3 procentpunt naar 238 procent was exact conform de analistenconsensus. Ook bij Delta Lloyd was de solvabiliteit zoals verwacht stabiel, waardoor de gecombineerde ratio met 180 procent dichtbij de consensus uitkwam.
Analist Matthias de Wit voorziet een positieve koersreactie op de kwartaalrapportage.
KBC Securities heeft een koopadvies voor NN Group met een koersdoel van 41,00 euro. Het aandeel sloot woensdag op een rode beurs 1,7 procent lager op 31,40 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 18, 2017 03:10 ET (07:10 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Zo'n beetje alles, in elke richting, had de wind mee het afgelopen kwartaal, NN is dus geen uitzondering.. Op volle kracht vooruit valt wel wat mee… NN group is met de komst van Delta Lloyd er bij een zwak geheel geworden, financial binnen een financial en met het gegeven dat financials gevoelig zijn voor aanstaande crisis wordt dat een penibele situatie, maarja financials moest je van af blijven...

    Ed 18 mei 2017 12:08:51