*

Market Talk

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Van Lanschot

maandag 22 mei 2017 10:44

Koopadvies blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Van Lanschot verhoogd van 26,00 euro tot 27,60 euro, met handhaving van het koopadvies, op grond van hogere winstramingen na de kwartaalupdate van vorige week. Dit stelde de Zwitserse zakenbank maandag in een rapport.

Analist Anton Kryachok maakte uit de update op dat de instroom van beheerd vermogen zal bijdragen aan een snellere terugkeer naar gezonde winstgevendheid. Een nieuw mandaat van pensioenfonds UWV voor vermogensbeheerder Kempen zal daar verder aan bijdragen in de tweede helft van het jaar.

Een sneller dan verwachte opbouw van kapitaal verbeterde tegelijk het plaatje voor de verwachte teruggave van kapitaal aan aandeelhouders.

Hoewel het aandeel sinds het begin van het jaar al 17 procent beter presteerde dan sectorgenoten, ziet UBS nog verdere herwaardering van het aandeel in het vat. Een hoger dan verwachte dividenduitkering kan daarbij de impuls zijn.

Het aandeel Van Lanschot daalde maandag 3,5 procent op 25,19 euro op een overwegend groen Damrak. Het aandeel noteert ex-dividend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 22, 2017 04:44 ET (08:44 GMT)