*

Market Talk

Beursblik: Euronext zet goede stap in valutamarkt

dinsdag 23 mei 2017 10:39

Maakt zichzelf minder afhankelijk van aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) De uitbreiding naar de valutamarkt met de overname van FastMatch is een positieve stap voor Euronext, omdat het de omzetbasis diverser maakt en direct bijdraagt aan de winst. Dit stelde ING dinsdag in een rapport.

De verbreding van de omzetbasis is belangrijk voor Euronext, om minder afhankelijk te worden van de aandelenmarkten. De valutamarkt is groot en de gereguleerde handel groeit, omdat toezichthouders de handel steeds meer via elektronische handelsplatforms willen laten lopen, in plaats van via onderhandse transacties.

Euronext betaalt 153 miljoen dollar voor 90 procent van een bedrijf met een omzet van 18 miljoen dollar. Deze prijs weerspiegelt volgens ING het groeipotentieel en het strategische karakter van de overname.

FastMatch had in het eerste kwartaal een marktaandeel van 7,9 procent, op basis van de dagelijkse handelsvolumes van de publiek rapporterende elektronische valutaplatforms.

De omzet kan volgens Euronext worden vergroot door het platform uit te breiden in Europa, koersinformatie te verkopen en de technologie uit te breiden van contante valutatransacties naar derivaten, zoals futurescontracten. Op middellange termijn moet het bedrijf zo'n 5 procent bijdragen aan de winst van Euronext.

ING heeft een koopadvies op Euronext met een koersdoel van 50,00 euro.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Euronext woensdag 0,8 procent hoger op 47,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 23, 2017 04:39 ET (08:39 GMT)