*

Market Talk

Beursblik: Nederlandse industrie heeft wind in de zeilen

woensdag 24 mei 2017 07:59

ING voorziet dit jaar groei van drie procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie gaat het grotendeels voor de wind. Dit bleek woensdag uit een sectorrapport van ING Economisch Bureau.

ING verwacht voor dit jaar een groei voor de industriƫle productie van 3 procent, de sterkste toename sinds 2011.

De groei in de industrie gaat volgens ING gepaard met een stijgende consumptie en investeringen, waar met name chemie en de technologische industrie van profiteren.

De technologische industrie, dat profiteert van een solide groei in de eurozone en de al langer goed draaiende Amerikaanse economie, is de grootste pijler van de Nederlandse industrie met een aandeel van 40 procent op een totale productiegrootte van ongeveer 120 miljard euro.

Er zijn ook enkele minpunten volgens de economen. Zo maakt de voedingsindustrie een pas op de plaats, terwijl de de zuivelindustrie zelfs een krimp laat zien. Bij de laatste branche spelen de scherpere fosfaatregels een rol waardoor de veestapel dit jaar fors zal dalen met een afname van de productie in de zuivelindustrie tot gevolg. De vleesverwerkers zullen daardoor volgens ING juist te maken krijgen met een stijging van de productie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 24, 2017 01:59 ET (05:59 GMT)