*

Market Talk

Beursblik: Fed blijft op koers met renteverhogingen

woensdag 14 juni 2017 21:10

Amerikaanse centrale bank lijkt zich niet af te late leiden door zwakke inflatiedata.

(ABM FN-Dow Jones) Zoals verwacht verhoogde de Amerikaanse Federal Reserve woensdag de rente naar een bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent en kondigde het aan dat er dit jaar wordt gestart met het inkrimpen van de balans van 4,5 biljoen dollar.

"De Fed blijft op koers en als je alleen kijkt naar het rentebesluit en de nieuwe economische ramingen, dan zou je niet kunnen raden dat de kerninflatiecijfers nu al drie maanden op rij teleurstellen", zei econoom Harm Bandholz van UniCredit in een reactie. "Dit is alleen af te leiden uit de kleine kanttekening dat de inflatie op jaarbasis recent is gedaald en de neerwaartse aanpassing in de inflatieverwachting voor 2017", aldus de marktvorser.

Econoom Leila Butt van Prudential Portfolio Management Group wees erop dat de aangekondigde inkrimping van de balans van de Fed in de toekomst wat ruimte biedt voor nieuwe monetaire verruiming, mochten de economische omstandigheden daar om vragen.

De dollar wist na het rentebesluit te herstellen ten opzichte van de euro. Het muntpaar verhandelde op 1,1223, tegen 1,1272 voorafgaand aan de bekendmaking.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 14, 2017 15:10 ET (19:10 GMT)