Market talk

Beursblik: banengroei Amerika sterker dan verwacht

Vrijdag 4 augustus 2017 15:09 Rabobank twijfelt over nieuwe renteverhoging.
(ABM FN-Dow Jones) De banengroei in juli in Amerika was sterker dan verwacht. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.
Er kwamen afgelopen maand 209.000 banen bij, en hier was niet op gerekend aldus de analist. "Positief", concludeerde Marey.
Verder wees de analist van Rabobank op de daling van de werkloosheid naar 4,3 procent. Deze daling was "om de goede redenen", en niet bijvoorbeeld het gevolg van mensen die zich uitschreven als werkzoekenden, omdat ze toch geen baan denken te kunnen vinden.
De loongroei noemde Marey in juli "bemoedigend". Op maandbasis steeg deze, "maar op jaarbasis zie je hier nog weinig van". Het gemiddelde uurloon nam met 0,09 dollar toe tot 26,36 dollar.
Volgens Marey is er evenwel nog geen sprake van dat loondruk bijdraagt aan een hogere inflatie in Amerika, waar de Federal Reserve juist wel op wacht.
Rabobank denkt dat de Fed in september een aanzet geeft tot het verkleinen van de balans en mogelijk in december een nieuwe renteverhoging aankondigt. Daarvoor moet de inflatie wel echt omhoog, en daar ziet Marey op dit moment weinig aanleiding toe. De kans is dus reëel, denkt de analist, dat het dit jaar niet meer tot een verhoging komt.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
August 04, 2017 09:09 ET (13:09 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Die analisten en consorten zijn altijd positief (dat is hun job) zelfs al gaat het de afgrond in. De banenmotor die we nu zien is een nieuwe motor vergeleken met de oude die in 2007 begon te haperen, deze hybride is veel zuiniger en daarom loopt het zo lang door. Wat niemand zegt is dat de performance van deze motor wel heen anders is, het rijdt namelijk ontzettend beroerd vergeleken met de oude high performance fun motor.

    Arjan 08 augustus 2017 10:19:33
  • Dat is het 'm nu juist, men rekend nergens op, financiële crisis 2.0 zal dus gewoon hard aankomen, zo zonder voorbereidingen/maatregelen, extra buffers… Maargoed, banken kiezen er zelf voor om amper naar het verleden te kijken dus moeten ze straks ook niet klagen...

    Ed 04 augustus 2017 15:29:49