*

Market Talk

Beursblik: banengroei Amerika sterker dan verwacht

vrijdag 4 augustus 2017 15:09

Rabobank twijfelt over nieuwe renteverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) De banengroei in juli in Amerika was sterker dan verwacht. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.

Er kwamen afgelopen maand 209.000 banen bij, en hier was niet op gerekend aldus de analist. "Positief", concludeerde Marey.

Verder wees de analist van Rabobank op de daling van de werkloosheid naar 4,3 procent. Deze daling was "om de goede redenen", en niet bijvoorbeeld het gevolg van mensen die zich uitschreven als werkzoekenden, omdat ze toch geen baan denken te kunnen vinden.

De loongroei noemde Marey in juli "bemoedigend". Op maandbasis steeg deze, "maar op jaarbasis zie je hier nog weinig van". Het gemiddelde uurloon nam met 0,09 dollar toe tot 26,36 dollar.

Volgens Marey is er evenwel nog geen sprake van dat loondruk bijdraagt aan een hogere inflatie in Amerika, waar de Federal Reserve juist wel op wacht.

Rabobank denkt dat de Fed in september een aanzet geeft tot het verkleinen van de balans en mogelijk in december een nieuwe renteverhoging aankondigt. Daarvoor moet de inflatie wel echt omhoog, en daar ziet Marey op dit moment weinig aanleiding toe. De kans is dus reƫel, denkt de analist, dat het dit jaar niet meer tot een verhoging komt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 04, 2017 09:09 ET (13:09 GMT)