*

Market Talk

Beursblik: resultaten Ordina in lijn met eerdere winstwaarschuwing

donderdag 24 augustus 2017 09:53

NIBC verwacht geen significante verbetering op korte termijn.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Ordina in het afgelopen kwartaal waren redelijk in lijn met de vorige maand afgegeven winstwaarschuwing. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van de dienstverlener aan de ICT-sector.

Van den Hooven merkte op dat de omzetdaling in Nederland van 5 procent in lijn was met de gerapporteerde daling in het eerste kwartaal van dit jaar. In Belgiƫ en Luxemburg presteert Ordina volgens de marktvorser nog relatief goed met een groei van een procent. Voor beide landen was april evenwel een "zeer zwakke" maand, net als voor andere IT-bedrijven, aldus de analist.

Hoewel Ordina zich richt op het aannemen van nieuw personeel, lag het aantal personeelsleden in het afgelopen kwartaal 5 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder, zo stelde Van den Hooven. Daarmee profiteerde het bedrijf niet volledig van de aantrekkende markt voor IT, aldus de analist, die wel stelde dat er veel grote onderlinge verschillen zijn in de diverse marktsegmenten waarin Ordina opereert.

In juli kondigde Ordina aan de kostenbasis structureel met 5 miljoen euro per jaar te verlagen door overheadkosten terug te dringen. Hoewel de kostenbesparingen zich geleidelijk zullen doorvertalen naar de winst- en verliesrekening, verwacht Van Den Hooven geen significante verbeteringen in de marktontwikkelingen op korte termijn. De analist merkte op dat Ordina wordt verhandeld tegen een korting van 20 procent ten opzichte van sectorgenoten hetgeen volgens de marktvorser terecht is in het licht van een lager dan gemiddelde omzet- en winstgroei.

NIBC handhaafde het Neutraal advies op Ordina met een koersdoel van 1,55 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel Ordina donderdagochtend 2,9 procent lager op 1,56 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 24, 2017 03:53 ET (07:53 GMT)