*

Market Talk

Beursblik: vertrek CEO zorgt voor onzekerheid bij Intertrust

donderdag 24 augustus 2017 13:28

Noodzakelijke groei in tweede jaarhelft bovendien uitdagend vindt Morgan Stanley.

(ABM FN-Dow Jones) De cijfers en outlook voor 2017 waarmee Intertrust vanochtend kwam waren redelijk in lijn met de verwachting van Morgan Stanley. Dit schreven analisten van de Amerikaanse zakenbank donderdag in reactie op de tweede kwartaal en halfjaarresultaten.

De guidance voor heel het jaar, met een onderliggende omzetgroei van zeker 3,5 procent, impliceert evenwel dat er in de tweede jaarhelft een groei van 5 procent moet worden behaald en dat is "uitdagend", vindt Morgan Stanley.

De aankondiging dat CEO David de Buck volgend jaar mei vertrekt creƫert onzekerheid voor het trustkantoor, want dit kan ook betekenen dat er een nieuwe strategie komt, waardoor de verwachtingen mogelijk ook weer aangepast moeten worden.

Verder wordt overnameactiviteit op een laag pitje gezet om voorrang te geven aan de integratie van het vorig jaar overgenomen Elian, terwijl de beleggersdag is uitgesteld.

"Hoewel de resultaten in het algemeen wel aardig zijn, is er in de tweede jaarhelft voldoende werk aan de winkel", concludeerden de analisten.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Intertrust met een koersdoel van 15,90 euro. Het aandeel noteerde donderdag op een lichtgroen Damrak een half procent lager op 14,36 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 24, 2017 07:28 ET (11:28 GMT)