*

Market Talk

Beursblik: Binck-belegger blijft positief

zaterdag 9 september 2017 12:54

Ahold gevraagd en Gemalto mijden.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder particuliere beleggers is ondanks diverse geopolitieke spanningen en natuurrampen stabiel gebleven. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.

Met een score van 4,6 staat de barometer op hetzelfde niveau als net voor de start van de zomervakantie en per saldo blijft het klimaat positief. De score is echter wel duidelijk lager dan in de maanden voorafgaand aan de zomer.

Top & flop

Onder de door Binck geraadpleegde beleggers werd Ahold Delhaize het vaakst genoemd als favoriet voor deze maand, met een score van 12,6 procent. Ook indexzwaargewicht Royal Dutch Shell is geliefd met 11,6 procent.

Wegblijven is het volgens de geraadpleegde beleggers bij Gemalto. Krap negen procent van de beleggers noemde de Franse digitale beveiliger als flopper voor september.

Opvallend is dat naast Gemalto ook Ahold Delhaize vaak genoemd werd als aandeel om te mijden. Iets meer dan 8 procent van de beleggers is negatief gestemd over de Zaanse grootgrutter.

Opmars voor Pharma

Opvallend noemde Binck verder de opmars van de medische-pharma-sector als meest populaire beleggingscategorie. Het hele jaar lag de techsector ruim aan kop, maar werd deze maand ingehaald door de sector medisch-pharmaceutisch.

Ook de financiële sector heeft in de zomer duidelijk aan populariteit gewonnen, constateerde de onlinebroker.

De Binck BeleggersBarometer beweegt tussen -10 en +10.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 09, 2017 06:54 ET (10:54 GMT)