*

Market Talk

Beursblik: wisselend rendement voor Benelux-verzekeraars

maandag 18 september 2017 10:46

Ageas en NN pompen meer kapitaal op dan ASR en Aegon.

(ABM FN-Dow Jones) Analisten van JPMorgan Cazenove blijven de Benelux-verzekeraars Ageas en NN Group prefereren boven ASR Nederland en Aegon, omdat het eerstgenoemde tweetal meer kapitaal genereert en minder gevoelig is voor het macro-economische klimaat. Dat stelde de zakenbank it een maandag gepubliceerd rapport.

Volgens analist Ashik Mussadi halen Aegon en ASR Nederland ongeveer 90 procent van de inkomsten uit levensverzekeringen die in het huidige renteklimaat weinig ruimte bieden voor groei.

Ageas en NN Group zijn beter gespreid. NN Group heeft veel 'veilige' activiteiten zoals vermogensbeheer, schadeverzekeringen en een bank en kan profiteren van de synergieën met Delta Lloyd. Ageas is daarnaast actief in groeimarkten.

Volgens JPMorgan Cazenove staan levensverzekeraars in de Benelux erom bekend veel kapitaal terug te geven aan aandeelhouders. Ageas en NN Group genereren echter bijna twee keer zo veel contanten als Aegon en ASR Nederland.

JPMorgan Cazenove becijferde dat Ageas en NN Group jaarlijks 17 tot 22 procent aan hun kapitaal toevoegen. Daarvan wordt 10 tot 13 procentpunt ingehouden, terwijl de rest wordt uitgekeerd als dividend. Voor Aegon en ASR Nederland liggen het cijfer lager op 11 à 12 procent. Na aftrek van dividend groeit het kapitaal bij Ageas en NN Group twee keer zo hard aan als bij ASR en Aegon.

Niet conservatief

Mussadi noemt verder Aegon's solvabiliteitsratio van 185 procent "niet conservatief" omdat deze voor een groot deel te danken is aan de gelijkschakeling van de Amerikaanse en Europese toezichtsregimes, volgens een bepaalde verdeelsleutel.

De zakenbank heeft Overwogen adviezen voor NN Group en Ageas, met koersdoel van respectievelijk 40,90 en 44,03 euro. Voor ASR Nederland en Aegon geldt een Neutraal advies, met koersdoelen van 28,50 en 5,30 euro.

Aegon noteerde maandag op een groene beurs 0,9 procent hoger op 4,83 euro, NN Group won ook circa 1 procent en ASR Nederland steeg 0,3 procent. Het aandeel Ageas won 0,9 procent in Brussel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 18, 2017 04:46 ET (08:46 GMT)