*

Market Talk

Beursblik: experts blijven somberen

maandag 2 oktober 2017 18:54

Ahold Delhaize meest geliefd voor oktober.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn ook voor oktober weer somber gestemd. Dit bleek maandag uit de maandelijkse enquete van Actiam.

Hoewel september volgens analist Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de maandelijkse enquete, een bijzonder goede maand was met een koersstijging van 4,1 procent, blijven de experts somber gestemd. Van de geraadpleegde experts is 36 procent pessimistisch gestemd en slechts 28 procent optimistisch. De rest is neutraal.

"De sombere stemming komt vooral door de verwachte negatieve effecten van afbouwen van QE. De optimisten wijzen op de goede economische groei en de winstontwikkeling", vatte Van Zeijl de reacties in de enquete samen.

Van de experts was een maand geleden 45 procent pessimistisch over september, terwijl slechts 29 procent optimistisch was. Volgens Van Zeijl is september ook niet vaak een heel goede beursmaand en was afgelopen maand de beste septembermaand in maar liefst 20 jaar tijd.

Voor het komende halfjaar zijn de cijfers beter. Dan is 33 procent optimistisch gestemd en 28 procent pessimistisch. Wel is het optimisme daarmee nog altijd ver onder gemiddelde over de afgelopen jaren, benadrukte Van Zeijl.

Ahold topper

Voor komende maand is opnieuw Ahold Delhaize het meest getipte aandeel onder de experts. "Afgelopen maand was dat ook al zo en liet het aandeel een bescheiden outperformance zien." Ook Boskalis en Aegon zouden volgens de experts koopwaardig zijn. Van Zeijl merkte op dat Boskalis eigenlijk nooit in de lijstjes voorkomt, zowel niet als topper, maar ook niet als flopper.

Het minste vertrouwen onder de experts is er in Altice. "Een oude bekende", aldus Van Zeijl. Ook Unilever wordt afgeraden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 02, 2017 12:54 ET (16:54 GMT)