*

Market Talk

Beursblik: toon notulen ECB iet scherper

donderdag 5 oktober 2017 15:45

Rabobank rekent op voorzichtig optreden centrale bank.

(ABM FN-Dow Jones) De notulen van de Europese Centrale Bank van donderdagmiddag bevestigden grotendeels wat al bekend was, maar waren wel iets scherper van toon. Dit zei marktanalist Elwin de Groot van Rabobank tegen ABM Financial News.

"Niet heel bijzonder", oordeelde De Groot over de notulen van de laatste rentevergadering van de ECB.

Het gestaag aantrekken va de inflatie klonk door de notulen heen, zo zei de analist. Volgens De Groot lijkt de ECB zich geen zorgen te maken over de richting, maar meer over het tempo van de onderliggende inflatie. Dit, zo oordeelde, Rabobank is meer "hawkish" dan louter aangeven dat de deflatierisico's zijn afgenomen.

Rabobank verwacht dat de ECB "haar guidance heel neutraal en symmetrisch zal gaan neerzetten". Dit om de mogelijkheid open te houden voor nieuwe verruimingen mochten de cijfers daartoe aanleiding geven, aldus De Groot. "Met andere woorden de neerwaartse aanpassing is een signaal, maar niet per se eenrichtingsverkeer."

"Tevens denken wij dat de ECB de rente lang laag, dat wil zeggen rond het huidige niveau, zal houden en dat de bank dat zal benadrukken om de effecten van QE afbouw op de marktrentes te temperen", voegde De Groot toe.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 05, 2017 09:45 ET (13:45 GMT)