*

Market Talk

Beursblik: resultaten ASML ijzersterk

woensdag 18 oktober 2017 09:25

Uitstekende groei van orderboek volgens InsingerGilissen.

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het derde kwartaal van dit jaar ijzersterk gepresteerd, waarbij vooral de verkoop van geheugenchips de resultaten aanjaagde. Dit stelde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

Versteeg verwacht dat de vraag naar chips van ASML ongekend hoog zal blijven, gedreven door steeds uitgebreidere webservices van grote partijen als Amazon.com. Verder noemde de marktvorser de groei van het orderboek "uitstekend". Het orderboek van ASML kwam uit op 5,7 miljard euro.

Wel merkte Versteeg op dat de hogere omzet een ietwat gekleurd beeld geeft, vanwege de levering van een extra EUV-machine. In het derde kwartaal van dit jaar behaalde ASML een omzet van 2,45 miljard euro, waar de toeleverancier vooraf zelf zei te rekenen op 2,2 miljard euro.

De analist noemde het wel knap dat de brutomarge met 42,9 procent stabiel bleef. "Er valt te verwachten dat er wat margedruk is door de extra levering, maar mede door een sterke productmix valt dat mee."

Versteeg heeft vertrouwen in de langetermijngroei van ASML en is van plan zijn huidige koersdoel van 150,00 euro binnenkort te verhogen. InsingerGilissen heeft een Aanbevolen advies op ASML.

Op een fractioneel hoger Damrak koerste het aandeel ASML woensdag kort na opening van de beurzen circa een procent hoger op 150,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 18, 2017 03:25 ET (07:25 GMT)