Market talk

Beursblik: vertrouwen Binck-belegger op hoogste niveau dit jaar

Zaterdag 11 november 2017 11:29 Shell favoriete aandeel voor komende maand.
(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van particuliere beleggers is in november opnieuw gestegen en op de hoogste stand van het jaar uitgekomen. Dit bleek zaterdag uit de Binck Beleggersbarometer.
De barometer steeg van 5,3 in oktober naar 5,5 in november.
Nederlandse beleggers zijn volgens Binck daarmee duidelijk positiever gestemd dan beleggers in bijvoorbeeld België en Italië, waar de barometer op respectievelijk 4,9 en 3,7 uitkwam. In Frankrijk heeft de belegger evenwel het meeste vertrouwen. Daar eindigde de barometer deze maand op 5,7.
De Binck BeleggersBarometer beweegt tussen -10 en +10.
Nederlandse beleggers mikken voor komende maand op een stijging van de AEX met gemiddeld 1,9 procent. Voor de komende drie maanden wordt er zelfs gerekend op een plus van 2,1 procent. In oktober was de driemaands verwachting echter nog een stijging van 2,5 procent.
Shell favoriet
Voor de komende maand noemden de beleggers van Binck Royal Dutch Shell als favoriete aandeel. Maar liefst één op de zeven beleggers zette de oliereus op één. Verder zijn ook Ahold Delhaize en ASML geliefd.
Het minst geliefde aandeel is momenteel Air France-KLM. Maar ook Altice en Fugro staan op de shortlist van de Binck-belegger.
Qua sector blijft de techsector populair. In november werd "duidelijker afstand" van andere beleggingssectoren genomen en wordt tech door vier op de tien beleggers genoemd als een sector waar men graag in wil investeren. Ook de farma-sector en de olie- en gassector zijn populair.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
November 11, 2017 05:29 ET (10:29 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Mijn mening hebben ze niet meer gevraagd na mijn negatieve berichtgeving van de vorige keer. "Hoogmoed komt voor de val!" Voor de rest hoef ik niks meer te zeggen. 2007 was ik ook extreem positief op deze datum, zegt dus NIKS dat domme sentiment!

    Arjan 13 november 2017 15:00:53
  • Ach ondanks hun groot vertrouwen staat het er niet best voor op beurs en aanverwanten ...En zo te zien wordt een daling als extra bevesitiging voor hun vertrouwen gezien, als zo vlak na wat dalingen het vetrouwen nog wat opgeschroefd wordt tot hoogste punt jaar…, vast ook bijgekocht…. Voor wat 'info' over de stand van zaken op beurs en aanverwanten moet je bij de 'belegger' en z'n 'gevoel' zijn!.., welk netjes uitgedrukt wordt in welke 'beleggings' barometer dan ook. Maargoed, de 'belegger' is van plan te blijven zitten, alles wat niet belegd kan gewoon short met een niet al te krappe stoploss...

    Ed 11 november 2017 13:26:27