*

Market Talk

Beursblik: FAANG onder een dak

donderdag 16 november 2017 16:30

KBC verwacht impact.

(ABM FN-Dow Jones) Er wordt gewerkt aan een sectorwijziging binnen onder meer de S&P500 index en de MSCI-index, waardoor grote techaandelen mogelijk onder één dak komen. Dit schreef senior financial economist Tom Simonts van KBC donderdag.

Volgens Simonts zou de sectorwijziging er voor zorgen dat de "ondertussen roemruchte FAANG-aandelen", dat wil zeggen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google/Alphabet mogelijk onder één en hetzelfde dak terecht zouden komen, waarbij telecom-, media- en entertainmentbedrijven samen één sector gaan vormen.

Een grote verrassing is dat per definitie niet, meent Simonts, "want door de snelle achterliggende groei, de technologische vernieuwing bij heel wat ondernemingen en een omvangrijke golf van fusies en overnames is het niet meer heel duidelijk welke index nu eigenlijk welke bedrijven, en dus wel sectoren, huisvest".

En net dat is volgens de analist van belang voor investeerders die een heel specifieke blootstelling willen hebben in hun verschillende investeringsportefeuilles.

De wijziging zal per september 2018 van kracht zijn, maar details volgen vermoedelijk al begin volgend jaar. "Impact gegarandeerd", aldus Simonts. Dit soort veranderingen zijn volgen de analist zeldzaam, maar "bijzonder belangrijk".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 16, 2017 10:30 ET (15:30 GMT)