*

Market Talk

Beursblik: margedoel Randstad lijkt erg ambitieus

dinsdag 21 november 2017 12:11

Markt nog skeptisch over digitale acquisitie.

(ABM FN-Dow Jones) Randstads doelstelling van een EBITA-marge van 5 tot 6 procent lijkt erg ambitieus, gezien de concurrentie en de lage drempel voor toetreding van nieuwe partijen op de uitzendmarkt. Dat stelden analisten van UBS donderdag in een rapport.

Het kostenbesparingsdoel van 90 miljoen tot 100 miljoen voor eind 2019 zou de marge met 40 basispunten kunnen verbeteren, maar gezien de concurrentie lijkt dat niet waarschijnlijk, volgens UBS.

Monstermarge

Om nog eens 50 basispunten erbij te krijgen, zou de EBITA-marge bij vacaturewebsite Monster moeten stijgen tot 20 procent, wat de analisten "in deze fase onwaarschijnlijk" noemen.

De focus op de beleggersdag van dinsdag zal zijn, hoe randstad zijn digitale strategie wil combineren met zijn fysieke netwerk van uitzendbureaus. De vraag is hoe het Monster-platform, dat een slordige 400 miljoen euro kostte, winst gaat genereren. De markt heeft daar vraagtekens over, volgens UBS.

Sterke groei geen verrassing

De autonome groei van 9 procent in oktober en november is sterk gezien de moeilijker wordende vergelijkingsbasis, maar geen verrassing voor de bank. De analisten voorzien dan ook geen grote wijzigingen van de analistenverwachtingen.

In de huidige waardering van het aandeel zit volgens UBS enig twijfel over de groeivooruitzichten, terwijl Randstad in zijn digitale strategie investeert na het sterke herstel van de uitzendmarkt in de afgelopen paar jaar. Maar de kasstroom is solide en het dividendrendement van 4 procent blijft aantrekkelijk, volgens de Zwitserse bank.

UBS heeft een neutraal advies en koersdoel van 56 euro.

Het aandeel Randstad steeg dinsdag aanvankelijk 2,5 procent maar leverde de meeste winst weer in en noteerde tegen het einde van de ochtend 0,5 procent hoger op 50,78 in een licht hogere AEX-index.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 21, 2017 06:11 ET (11:11 GMT)