Market talk

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers licht gedaald

Zaterdag 9 december 2017 15:02 Shell en Ahold favoriet, Altice aandeel om te mijden.
(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is in december licht gedaald. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.
"De daling volgt op een slappe novembermaand op de Europese beurzen, waarbij de AEX ruim 3 procent terrein verloor", aldus een toelichting van de onlinebroker.
De barometer kwam uit op 5,2, wat 0,3 punt lager is dan in november. "Maar per saldo is er nog steeds sprake van een duidelijk positief beeld", aldus Binck.
De barometer beweegt tussen een stand van 10 negatief en 10 positief.
De respondenten van de enquete rekenen op een stijging van de AEX in december van bijna 2 procent.
Favoriet
De favoriete aandelen onder klanten van Binck in december zijn "met afstand" de aandelen Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize. ASML maakt de top drie compleet.
Wegblijven doen de klanten vooral bij Altice, dat de afgelopen weken ook een enorme koersdaling doormaakte. Andere aandelen die weinig geliefd zijn, zijn Air France-KLM en Shell. Waar krap 15 procent van de respondenten de oliereus noemde als een favoriet voor december, noemde ruim vier procent Shell een aandeel om van af te blijven.
Nog altijd is de technologiesector de meest favoriete sector onder beleggers bij Binck. "Maar de olie- en gassector is al enkele maanden met een stevige opmars bezig en staat inmiddels stevig op de tweede plek."
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 09, 2017 09:02 ET (14:02 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Laat die Binck meter toch, die heeft een te korte geschiedenis. Leg de ING barometer over de AEX heen, of andersom, en je ziet gelijk waar het op afstevend.. Dankzij de 'belegger' heeft de non 'belegger' een voordeel!.., dank daarvoor. Maargoed, je moet het wel zien natuurlijk..

    Ed 10 december 2017 18:52:32
  • volgens BinckBank zou hun barometer op 5.2 uitkomen wat niks is om naar huis te schrijven dat het sentiment verdeeld is, is meer dan begrijpelijk en voor velen rijzen er duizenden vragen naar boven, vooral als we naar KW cijfers kijken is alles bij het absurde af. Alles wijst op een crash maar hoe hoog gaan we nog voordat alles weer naar beneden keldert als een speer. De heren van Binck ja willen geld verdienen zoals altijd dat is niks vreemd. Wat betreft olie zou ik maar met de handjes afblijven op het huidige niveau van shell zoniet ga je gewoon een donker gat tegemoet wat men zeker niet zal bekomen. Airfrance-KLM zeer over gewaardeerd als men dividend bekijkt. Dus ook afblijven!!

    smarty 10 december 2017 01:21:23
  • Ach ja, 'licht gedaald', en een verwachtte stijging van 2%, daar zit duidelijk iets scheef… Tenzij er bij waren die een 10% stijging verwachten natuurlijk!.. Kortom, het sentiment is wat wisselend, maar daar trekt een index zich niets van aan...

    Ed 09 december 2017 17:55:53