Market talk

Beleggers Binckbank voorspellen hogere AEX in 2018

Donderdag 28 december 2017 11:15 Grootste koerswinst verwacht bij Ahold Delhaize en Shell.
(ABM FN-Dow Jones) Beleggers bij BinckBank verwachten gemiddeld dat de AEX volgend jaar stijgt naar 566 punten, met de grootste koerswinsten voor Ahold Delhaize en indexzwaargewicht Royal Dutch Shell. Dit blijkt uit een onderzoek van de onlinebroker onder zijn beleggende klanten, dat donderdag werd gepubliceerd.
Na een positief beursjaar 2017 blijft de kleine Nederlandse belegger positief over het beursklimaat. De meerderheid rekent op een hogere eindstand voor de AEX index eind volgend jaar. Ruim 20 procent rekent op meer dan 600 punten, maar één op de tien beleggers denkt juist dat de AEX op 500 punten of lager eindigt.
De grootste koerswinst wordt voorzien bij Ahold Delhaize en Shell, maar ook ASML, Altice en Galapagos worden getipt.
De grootste kans op een overname wordt voorzien bij AkzoNobel, gevolgd door KPN. Ook TomTom, PostNL en Galapagos zijn overnamekandidaten volgens de beleggers van Binck.
e rente op tienjarige Nederlandse staatsobligaties zal toenemen tot een niveau tussen 0,5 en 1,0 procent, verwacht 52 procent. In 2017 schommelde deze rente rond een half procent.
De euro stijgt naar verwachting van de responderen nog iets verder, tot 1,20 dollar.
De Binck-belegger is vooral geïnteresseerd in Amerikaanse aandelen, als het gaat om internationaal beleggen. Favoriete buitenlandse aandelen zijn Apple, Amazon, Alphabet, het moederbedrijf van internetgigant Google, Microsoft en Alibaba, de Chinese internetreus, die een notering in Amerika heeft.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 28, 2017 05:15 ET (10:15 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

 • Ik geloof dat Ed nog zout in de oogjes heeft. Hoe zou het mogelijk zijn dat de euro terugklapt naar 1.03? met een huidige stand 1 jan 2018 1.2046 mag je rekenen dat die in dec.2018 op 1.30 staat of zelfs hoger voor de euro. Reden? de waanzinnige staatsschuld van de VS en de swing van de chinese yuan ook de mogelijkheid dat de europese rente achterblijft op de amerikaanse. Het vertrouwen in de VS zal afnemen omdat waardes niet in verhouding staan. Dat is duidelijk. Mooi voorbeeld komt uit de geschiedenis waaruit bleek dat wat danook dat tot de sterren steeg als een gek neerplofte om als een dood vogeltje te blijven liggen. Moet je wel effe de geschiedenis bestuderen. Wat de ECB heeft gedaan is gewoon de boel oppeppen om weer als een dood vogeltje te blijven liggen. De krediet crisis is bijlange na niet voorbij en draait op volle toeren. Dat de zaak stand houd is zonder twijfel niet te houden de draad zal breken. Zelfs JP Morgan en andere grote boys zullen ten onder gaan of op het nippertje de zaak kunnen redden. Zelf geloof ik niet op basis van gezonde wiskunde dat het mogelijk zou zijn voor hen. Ze gaan bankroet volgens mijn berekeningen. Als dit gebeurt is het hek van de dam. Mag meneer Trump van alles doen om hen te steunen maar..... met de huidige schuld en die nog komen gaat is dit ondoenlijke zaak. Dus.... ziet er echt niet zo rooskleurig uit. Blijf bij mijn standpunt dat 2018 het crashjaar word van de geschiedenis met mogelijks een AEX van 90 punten na zijn crash. Werkelijk de zwaarste in de geschiedenis.

  smarty 02 januari 2018 16:58:32
 • Bull... dat is wat de EU (Draghi) en vele andere politici willen laten geloven, maar wie gelooft politici nog??? Je moet wel buitengewoon naïef zijn als je niet gelooft dat ze liegen als hun lippen bewegen

  A. Engelsman 29 december 2017 03:07:55
 • er is een fonds in de A.E.X is sinds 19 oktober alleen een neerwaartse spiraal zien

  j 28 december 2017 18:30:41
 • er is een fonds in de A.E.X is sinds 19 oktober alleen een neerwaartse spiraal zien

  j 28 december 2017 18:30:37
 • Ooit een 'belegger' gezien die lager in z'n boekje heeft voor een aankomend jaar…. Neem bijv. de Euro, welk z'n beweging naar 1,03 nog maken zal, maar dat ziet de 'belegger' niet.. Gooi de 'beleggingshanddoek' maar in de ring, wat zal gaan renderen is toch niet het geijkte 'beleggings' object...

  Ed 28 december 2017 12:09:42