Market talk

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers flink omhoog

Zaterdag 13 januari 2018 11:25 Altice blijft aandeel om te mijden.
(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is in het begin van 2018 flink gestegen. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.
"Naast de in 2018 positief uit de startblokken geschoten beurzen in Amerika en Europa blijven de gunstige signalen over de economie en de aanhoudend lage rente bijdragen aan de positieve stemming", aldus een toelichting van de onlinebroker.
De barometer kwam in januari uit op 6,2, tegenover 5,2 in december. De barometer beweegt tussen een stand van 10 negatief en 10 positief.
De respondenten van de enquete rekenen op een stijging van de AEX deze maand van 1,6 procent. Voor de komende drie maanden wordt zelfs een toename van 2,6 procent voorzien.
Favoriet
De favoriete aandelen onder klanten van Binck in december zijn Ahold Delhaize, Aegon en indexzwaargewicht Royal Dutch Shell.
Wegblijven doen de klanten van Binck nog altijd bij Altice. Andere aandelen die weinig geliefd zijn, zijn Air France-KLM en BAM Groep.
Nog altijd is de technologiesector de meest favoriete sector onder beleggers bij Binck. Financiële bedrijven zijn evenwel ook geliefd. "Opvallend", zo kwalificeerde Binck de vlot toegenomen populariteit van de financiële sector.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
January 13, 2018 05:25 ET (10:25 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Ach, 'vertrouwen' is een reflectie van sentiment, sentiment voorafgaand aan stijging dan wel daling.'Beleggers' maken collectief een indicator aan die waardevoller is dan welk ander ook te vinden!..

    Ed 14 januari 2018 14:37:12
  • Ja noemen ze analisten gewoon gezwam in de ruimte 2018 zal een duchtig jaar worden en het is simpel rekenwerk om dit vast te stellen. Neem simpel waarde aandeel en bekijk werkelijk dividend niet schrikken Doet men dit met de amerikaanse aandelen val je van de stoel omdat ze super overgewaardeerd zijn Iets kan de pan uitkoken totdat het gewoon uiteen klapt. Mooi voorbeeld was de huizenmarkt in spanje waar ze zeiden in 2000 hier stijgt men alleen maar de werkelijkheid is totaal anders zo ziet men maar weer dat je met de beentjes op de vloer dient te zijn en niet in de lucht. de zeepbel klapt vanzelf ja daarna begint iedereen weer te janken maar wie heeft dit gedaan in werkelijkheid heeft iedereen de boel opgepept willens en wetens de financiele sector zal in deze zware crash flinke meppen krijgen daar hoeft men geen einstein voor te wezen

    smarty 14 januari 2018 02:06:27