*

Market Talk

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers flink omhoog

zaterdag 13 januari 2018 11:25

Altice blijft aandeel om te mijden.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is in het begin van 2018 flink gestegen. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.

"Naast de in 2018 positief uit de startblokken geschoten beurzen in Amerika en Europa blijven de gunstige signalen over de economie en de aanhoudend lage rente bijdragen aan de positieve stemming", aldus een toelichting van de onlinebroker.

De barometer kwam in januari uit op 6,2, tegenover 5,2 in december. De barometer beweegt tussen een stand van 10 negatief en 10 positief.

De respondenten van de enquete rekenen op een stijging van de AEX deze maand van 1,6 procent. Voor de komende drie maanden wordt zelfs een toename van 2,6 procent voorzien.

Favoriet

De favoriete aandelen onder klanten van Binck in december zijn Ahold Delhaize, Aegon en indexzwaargewicht Royal Dutch Shell.

Wegblijven doen de klanten van Binck nog altijd bij Altice. Andere aandelen die weinig geliefd zijn, zijn Air France-KLM en BAM Groep.

Nog altijd is de technologiesector de meest favoriete sector onder beleggers bij Binck. Financiële bedrijven zijn evenwel ook geliefd. "Opvallend", zo kwalificeerde Binck de vlot toegenomen populariteit van de financiële sector.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

January 13, 2018 05:25 ET (10:25 GMT)