*

Market Talk

Beursblik: Credit Suisse nog niet optimistisch over ING

donderdag 1 februari 2018 12:12

Analist verwacht dat hoge kosten aanhouden.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse vindt het te vroeg om positief te worden over ING en handhaaft het Underperform advies en koersdoel van 15,00 euro na de vierdekwartaalcijfers. Dat stelde de Zwitserse bank donderdag in een rapport.

Analist Marcell Houben van Credit Suuisse denkt dat de druk op de rentemarge bij ING kan toenemen, door de sterke conurrentie in de Benelux waar ook weinig ruimte meer is voor spaarrenteverlagingen. Hij merkte op dat de meevallende rentebaten in het vierde kwartaal gesteund werden door Financial Markets, waar de inkomsten 70 miljoen euro boven het gemiddelde lagen. De geannualiseerde leningengroei van 5,4 procent is positief maar een derde daarvan komt van hypotheken die benedengemiddelde marges hebben.

Verder denkt de analist dat de kosten dit jaar hoog zullen blijven, door de 170 miljoen euro dit ING dit jaar steekt in de digitale transformatie en investeringen in de buitenlandse inernetbanken, terwijl de kostenbesparingen in Belgiƫ pas later dan verwacht gevoeld worden.

Credit Suisse ziet ook weinig ruimte voor een speciaal dividend of aandeleninkopen, omdat een groot deel van het gegeneerde kapitaal weer in groei van de internetbanken wordt gestopt, terwijl toezichthouders ook meer kapitaal opeisen.

Credit Suisse heeft een Underperform advies en koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel ING stond donderdag 0,1 procent hoger op 15,85 euro in een lichtgroene AEX.Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 01, 2018 06:12 ET (11:12 GMT)