Market talk

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers daalt

Zaterdag 10 februari 2018 11:30 Altice blijft aandeel om te mijden.
(ABM FN-Dow Jones)Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is duidelijk teruggelopen. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.
"Na de zeer positieve start van de beurzen in januari lijken beleggers toch voorzichtiger geworden door de flinke koersbewegingen in februari", aldus de broker.
De barometer ging van 6,2 in januari naar 5,2 in februari.
Hoewel het vertrouwen daarmee nog altijd positief is, is de index wel teruggevallen naar het niveau van eind vorig jaar.
De barometer beweegt tussen een stand van 10 negatief en 10 positief.
De respondenten van de enquête verwachten in februari "niet te plussen", maar een achteruitgang wordt ook niet voorzien.
Voor de komende drie maanden wordt een stijging van de AEX met 1,5 procent voorzien. Een maand eerder werd er nog gerekend op een stijging van 2,6 procent.
Favoriet
Het favoriete aandeel onder klanten van Binck voor februari is Royal Dutch Shell. Aegon staat op de tweede plek.
Altice is net als in januari het aandeel dat beleggers het liefst zouden verkopen. Ook Air France-KLM is weinig geliefd.
Opmerkelijk is dat Shell, ASML en Ahold Delaize zowel in de top 5 van meest geliefde als in de top 5 van minst geliefde aandelen staan.
Nog altijd is de technologiesector de meest favoriete sector onder beleggers bij Binck.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 10, 2018 05:30 ET (10:30 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

 • Ed?

  Wim 15 februari 2018 23:14:27
 • Wat een onzin deze kulverhaaltjes van Mr ED

  Wim 15 februari 2018 23:10:39
 • Ach, Binck vermeld gewoon wat de stand was, en is, het wantrouwen zit 'm gewoon bij jezelf smarty…. En net zo goed als dat je iets kunt met de ING Beleggersbarometer, kun je met deze ook iets, het zijn namelijk twee indicatoren, sentiment.. Maarja, indicatoren en de 'belegger' dat gaat niet samen, dus je sceptische, zo niet manipulatie, blik is begrijpelijk….. Leer gewoon een markt kennen, het is gewoon een stukje psychology en wat getallen, eigenlijk niet heel moeilijk dus!

  Ed 10 februari 2018 17:57:58
 • Die binck jongens leuteren er weer maar op los Shell dook in korte tijd 10% naar beneden met de downtrend van de olie naar beneden kan je er donder op zeggen dat shell keldert dus niks positief. Fibonacci berekening geeft duidelijk downtrend over de hele linie is waar dat de techfondsen iets minder sterk deze trend hebben maar de neerwaartse trend hebben ze later zal dit jaar zal dit sterker worden tot daar ook de ketel barst. De eerste signalen van de crash zijn zeer duidelijk getekend, En overwaarderingen zijn nog altijd zeer hoog. dus gaan nog zware klappen vallen. Zou de barometer maar o min 9 zetten als ik binckjongen was. Zoals altijd willen ze de boel sussen en besodemieteren. Daar zijn het banken voor. Het sprookje zal snel aflopen.

  smarty 10 februari 2018 17:18:40
 • 2,6%, da's een afgeleide van de gulden snede. Geen wonder dat het wat minder ging op de AEX als 'verwachting' dat, hoge, niveau bereikt…. 1,5% zit verdacht veel tegen gulden snede aan, kortom veel positiever zal het er niet op worden voor de AEX. Maargoed, niets gaat in een rechte lijn naar beneden, dus upmomenten zullen er ook zijn!..

  Ed 10 februari 2018 14:38:26