*

Market Talk

Update: ProSieben belaagd

dinsdag 6 maart 2018 22:55

Aandeel fors lager na kritisch rapport.

(ABM FN-Dow Jones)Het aandeel ProSiebenSat.1 is dinsdag onder druk komen te staan na een kritisch rapport van Viceroy Research.

In een rapport stelden analisten van Viceroy dat de diversificatie die het Duitse mediabedrijf nastreeft een "kostbare en uiteindelijk onsuccesvolle" strategie is.

De investeringen die ProSieben deed, lijken steeds slechter te presteren en in veel gevallen zijn ze verlieslatend, aldus het rapport.

Verder stelden de analisten dat de omzet in 2016 met 210 miljoen euro werd "opgeblazen" door barter deals. Dat was bijna de helft van de nettowinst, aldus het rapport.

Uiteindelijk zullen aandeelhouders volgens Viceroy worden geconfronteerd met een uitermate verwaterende emissie.

Dat de problemen intern meer dan de bekend zijn, is volgens Viceroy af te lezen aan het grote aantal topmensen dat alleen al in 2017 het bedrijf verliet. In totaal ging het om 14 senior managers en bestuurders. Daarbij houden top-bestuurders en de raad van commissarissen volgens de analisten nauwelijks aandelen in de ProSieben.

Viceroy waardeert het aandeel ProSieben op 7,51 euro. Het aandeel daalde dinsdag 6,4 procent naar 28,13 euro.

Het rapport volgde nahet nieuws dat ProSieben zijn plek in de DAX index verliest. Covestro'promoveert'naar de Duitse hoofdgraadmeter.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 06, 2018 16:55 ET (21:55 GMT)