*

Market Talk

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers daalt opnieuw

zaterdag 10 maart 2018 12:45

Ahold Delhaize meest kansrijk voor maart.

(ABM FN-Dow Jones)Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is duidelijk teruggelopen. Dit bleek zaterdag uit de Binck BeleggersBarometer.

De barometer ging van 5,2 in februari naar 3,8 in maart. In januari werd nog een piek van 6,2 bereikt. De barometer beweegt tussen een stand van 10 negatief en 10 positief.

Hoewel de index in maart nog steeds positief is, is wel sprake van de laagste stand sinds februari 2017.

"Beleggers lijken daarmee een stuk voorzichtiger geworden, na de recente correctie op de beurzen en de sindsdien aanwezige nervositeit op de financiƫle markten", aldus BinckBank.

Voor de komende drie maanden wordt een stijging van de AEX met 1,2 procent voorzien. Een maand eerder werd er nog gerekend op een toename van 1,5 procent. In maart zal de Amsterdamse hoofdgraadmeter volgens de beleggers bescheiden dalen met 0,2 procent.

Favoriet

Het favoriete aandeel onder klanten van Binck voor maart is Ahold Delhaize, gevolgd door ASML.

Altice is net als in de voorgaande maanden een aandeel dat beleggers het liefst verkopen. Ook ArcelorMittal kan maar beter gemeden worden, denken de respondenten.

Nog altijd is de technologiesector de meest favoriete sector onder beleggers bij Binck. Daarnaast was er een "opvallende" opmars van de sector consumptiegoederen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 10, 2018 06:45 ET (11:45 GMT)